Jajoba Yağı Kırışıklıklara Faydalari Nelerdir

Jajoba Yağı Kırışıklıklara Faydalari Nelerdir
11 Eylül 2018 tarihinde eklendi, 181 kez okundu.

Kırışıklıkları Gideren Jajoba Yağı

Jajoba yağı, Meksika’nın kuzey bölgelerinde ve İsrail, Arjantin, Arizona ve Güney Kaliforniya bölgelerinde bulunan bir tür çalılık olan jajoba bitkisinin Simmondsia chinensis tohumlarından elde edilir.

Jajoba bitkisinin tohumları uzun zamandan beri özellikle Amerikan yerlileri arasında yaralar için bir ilaç olarak kullanılmıştır. Rafine edilmediğinde, altın renkli bir sıvıdır.

Diğer taraftan rafine jajoba yağı kokusuzdur ve renksizdir, teknik olarak yağ bile değildir.

Kimyasal olarak, balmumu ile daha fazla ortaklığa sahiptir.

İlginç bir şekilde, 1960’lı yıllarda kozmetikte balina yağının yerini aldı.

Çoğu jajoba yağı, bitkinin ekinini üretmek için fazla zaman aldığı için saf değildir.

Jajoba tohumları, 60’lı yıllarda güzellik ürünleri için bir balina yağı yerine geçmeden önce yaraların ve cilt sorunlarının tedavisinde Amerika’nın yerli kabileleri tarafından yaygın olarak kullanılmaktaydı.

Bununla birlikte, kırışıklıklar için jajoba yağı oldukça faydalıdır.

Ayrıca cildinizi yumuşatmaya da yardımcı olur. Cilt kırışıklıkları için jajoba yağı kullanmak kesinlikle denemeye değerdir.

Jajoba yağı, cilt için yumuşatıcı olarak çalışır ve esnek olmasını ve esnekliğini geri kazandırır.

Ayrıca cildinizi güneşin ultraviyole (UV) ışınları gibi yaş ve çevresel faktörlerden kaynaklanan hasarları onarabilir. Ek olarak, sivilce lekelerini tedavi etmek için de yararlı olabilir.

Jajoba, sebum adı verilen bir hayvansal ürüne kimyasal olarak çok yakın.

Sebum, insanlar da dahil olmak üzere memelilerin, doğal olarak saç köklerini yağlamak, cildi su geçirmez hale getirmek için oluşturduğu bir yağ / balmumu materyalidir.

Bununla birlikte, jajoba yağı, cildi UV hasarı ve serbest radikallerden korumaya yardımcı olabilecek büyük miktarda E vitamini ve antioksidan içerir.

Ayrıca cildinizi temiz tutmaya yardımcı olabilecek bazı antibakteriyel özelliklere de sahiptir.

Ve cildinizin zaten yarattığı bir ürüne olan benzerliğinden dolayı, vücut bunu kolayca kabul eder ve gözeneklerinizi tıkamaz. Ayrıca alerjik ve toksik değildir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git